Wijkinloophuis Zeist West

Welkom!

Wijkinloophuis Zeist West (De Clomp 33-02) biedt ruimte aan wijkbewoners om zo maar binnen te lopen. Je bent er welkom voor een gratis kop koffie of thee, een goed gesprek of een spelletje. Je wordt welkom geheten door één van onze gastvrouwen.

Openingstijden

 • Maandag: 14.30 - 16.30 uur
 • Donderdag: 14.30 - 16.30 uur
 • Vrijdag: 14.30 - 16.30 uur

Klik hier voor ons activiteitenaanbod

Bezoekadres

Wijkinloophuis Zeist West
De Clomp 33-02
3704 KB Zeist

Jubileum wijkinloophuis Zeist-West

Op 1 november j.l. bestond wijkinloophuis Zeist West 12,5 jaar. Dat werd gevierd met een feest voor de vaste bezoekers. Roel Boerema is één van hen en bezoekt het wijkinloophuis al sinds de opening en is dus al 12,5 jaar ‘bij de zaak’! En dat verdient een bloemetje! 

Senioren zijn op hun toekomst voorbereid!

Welkom op dinsdag 8 november van 10.00 tot 12.00 uur
in wijkinloophuis Zeist West, De Clomp 33-02

Praktische tips rond wonen, zorg en welzijn voor ouderen. Kom erbij en praat mee over en luister naar wat er nodig is, om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Sprekers:

 • beleidsmedewerker gemeente Zeist,
 • directeur woningbouwvereniging,
 • sociaal werker WMO en vertegenwoordiger sociaal team.

Organiserende partijen:

 • Kerk & Samenleving,
 • Senioren Vereniging Zeist en
 • Meander Omnium

Na afloop: heerlijke zelfgemaakte soep, zie Samen Soepen.
Info bij: Marianne Krijgsman, coördinator, 06 53 10 35 78

Open Huis in wijkinloophuis Zeist West

Wijkinloophuis Zeist West kijkt terug op een gezellig en goed bezocht Open Huis op 1 oktober j.l. Wijkbewoners waren uitgenodigd om de nieuwe inrichting van het wijkinloophuis te bewonderen en kennis te maken met de activiteiten. Klik hier voor meer informatie!

Vrijwilligersdag

Wat een leuke dag hadden we afgelopen zaterdag (25 juni) met onze vrijwilligers op het fruitbedrijf van familie van der Grift.
Een heerlijke lunch, een inspirerende speech, een wandeling door de boomgaard, een quiz en goed weer zorgden voor een ontspannen samenzijn.
Hulde aan onze vrijwilligers die onmisbaar zijn voor de wijkinloophuizen!

Knuffels afgeleverd bij Stichting Hartendekens

Afgelopen maandag (14.03.2022) op weg naar het kloppende hart van stichting Hartendekens met een auto volgeladen met knuffels en gehaakte granny's! Er was veel gemaakt door de Haak- en Breigroep van het wijkinloophuis. Ook al kon de groep niet altijd bij elkaar komen vanwege corona: thuis werd er gewoon doorgewerkt!!
Fijn om bij te kunnen dragen aan het goede doel van stichting Hartendekens (https://hartendekens.nl).

Hart onder de riem vanuit de Zeister politiek! 

‘Mooi bezoek Wijkinloophuis Zeist West. Onder de indruk van de inzet van @marianne krijgsman en al haar vrijwilligers. Hier wordt eenzaamheid echt aangepakt. Iedereen is welkom en je wordt bij je naam genoemd. Probleempjes groot en klein worden samen bekeken. We mogen trots zijn op de wijkinloophuizen van Kerk en Samenleving. Ze verdienen grote steun. Marianne is nog lang niet klaar. Telkens komen er weer mooie nieuwe initiatieven naar boven drijven. En de creagroep....prachtige slingers, armbandjes en viltknuffels gezien,’ aldus Annet Ploeg van ChristenUnie Zeist, die een bezoek bracht aan wijkinloophuis Zeist West!!!

En vandaag (8 maart) bezocht een delegatie van de VVD in de personen van Henk Kwant en Aat Grinwis wijkinloophuis Zeist West. Zij schoven aan bij ‘Samen Soepen’, onze wekelijkse ‘soep ontmoeting’ terwijl er vandaag erwtensoep op het menu stond. Met belangstelling hebben zij kennis genomen van het werk binnen de wijkinloophuizen en het was fijn om over ons activiteitenaanbod te kunnen vertellen!
"Het was een zeer geslaagde bijeenkomst in Wijkinloophuis Zeist West . Mooie ontmoetingen. Iedereen mag zich zelf zijn en niemand is anoniem. Dank Marianne voor de uitnodiging. VVDZeist vindt dit soort werkbezoeken erg inspirerend."

Kunst in wijkinloophuis Zeist-West!

Wijkinloophuis Zeist West heeft tegenwoordig haar eigen kunstverzameling! 
Klik op de foto voor meer informatie!

Meisje met de Parel.

Sfeermakers

Sfeermakers, een nieuw project van Kerk en Samenleving, gaat van start! Lees meer en klik op de foto.

Samen Soepen

Kom lekker Samen Soepen met buurtbewoners op dinsdagen om 12.30 uur!

Project: BUURTCIRKEL

Buurtcirkel is een nieuw project van Kerk en Samenleving.

In een Buurtcirkel worden mensen bij elkaar gebracht die een klein netwerk hebben en bij elkaar in de buurt wonen. Zij spreken met elkaar af voor sociale activiteiten en steunen en helpen elkaar bij praktische zaken.

Buurtcirkel draagt bij aan zelfredzaamheid, vergroot het sociale netwerk en voorkomt eenzaamheid. Beoogd wordt meer samenhang in de buurt te krijgen, wat kan leiden tot een afname van de vraag naar professionele hulp.

Lees meer over de invulling van het project onder deze link BUURTCIRKEL.

Aan een Buurtcirkel is een coach (een professional en in ons geval de coördinator van een wijkinloophuis) gekoppeld en een vrijwilliger. De vrijwilliger onderhoudt de contacten met de groep en neemt deel aan de activiteiten. De coach stuurt het geheel aan, ziet toe op de samenstelling van de groep en coacht de vrijwilliger. 
Interesse om als vrijwilliger dit project te ondersteunen? Zie de link Profiel contactpersoon.

 • Jaarverslag 2021 31-03-2022

  Het jaarverslag over 2021 is er! Lees over wat er allemaal gebeurde in dat bijzondere jaar! Met een "klik" op het plaatje...

Copyright © 2019 Stichting Kerk en Samenleving Zeist - Alle rechten voorbehouden