Wijkinloophuis Het Lindenhuis

Welkom in het Lindenhuis

Het Lindenhuis is een gezellig inloophuis in het Staatsliedenkwartier in Zeist (Cort van der Lindenlaan 1) waar iedereen welkom is. Dus kom gezellig eens langs!

U bent welkom voor een kopje koffie, een praatje of een maaltijd. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals taalles, naailes, huiswerkbegeleiding en nog meer. Kijk gerust op deze site of er iets van uw gading bij is.

Openingstijden Lindenhuis

  • Maandag: 13.30 - 16.00 uur
  • Dinsdag: 13.30 - 16.00 uur
  • Donderdag: 13.30 - 16.00 uur

Klik hier voor ons activiteitenaanbod

Bezoekadres

Het Lindenhuis
Cort van der Lindenlaan 1
3705 CX Zeist

Winteractie!

Mensen die van een klein budget leven (bv. Voedselbankklanten en klanten van Stichting Leerkansen) kunnen een eenmalige financiële bijdrage van max. €150 aanvragen voor een noodzakelijke uitgave. Meer info en aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de coördinatoren van de wijkinloophuizen. Wees welkom en maak er gebruik van!
Wij danken alle gulle gevers die bv. hun energiecompensatie hebben gedoneerd voor dit doel!

Gluren bij de Buren

Het Lindenhuis doet mee!
Jazzkwartet Heren van de Straat
Zondag 5 februari: 12.45 uur – 14.15 uur – 15.45 uur
Welkom in het Lindenhuis
Cort van der Lindenlaan 1

Buurttuin Lindenhuis is Kern met Pit!

Op zaterdag 21 januari 2022 heeft de Buurttuin bij het Lindenhuis het predicaat ‘Kern met Pit’ ontvangen tijdens een provinciale bijeenkomst met deelnemers.

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM foundation en daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Dan kunnen ze achteraf een mooie subsidie in de wacht slepen en dus een wandbordje waarop staat dat zij een ‘kern met pit’ zijn.

De buurttuin naast wijkinloophuis het Lindenhuis is inderdaad binnen een jaar tijd gerealiseerd: van een saai grasveldje is een mooie bloeiende tuin gemaakt, met een deel moestuin, een deel wilde bloementuin (onderdeel van het bijenlint in Zeist) , een deel ‘boomtuin’ (met inmiddels ook een linde!) en een deel met wat grotere vaste planten. Een leuk slingerpaadje van boomschors erdoorheen maakt het compleet en aantrekkelijk.  Lavendelhagen delen het geheel in ruimtelijke kamers in.

Buurtbewoners en mensen uit andere delen van Zeist hebben geholpen om dit succes te verwezenlijken. We hopen nog heel lang met veel mensen van onze tuin te kunnen genieten. Kom eens kijken en/of mee helpen!

Wijkinloophuis het Lindenhuis
Cort van der Lindenlaan 1

www.wijkinloophuizen-zeist.nl

DEELKAST

In samenwerking met het Lindenhuis heeft de diaconie van de Bethelwijkgemeente een deelkast geplaatst in de achtertuin van het Lindenhuis, Cort van der Lindenlaan 1.
In deze deelkast staan spullen (verzorgingsproducten, voedselproducten) voor mensen die het momenteel financieel moeilijk hebben, of net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank of schaamtegevoelens hebben om de stap naar de Voedselbank te zetten.
Het idee achter de deelkast is: pak wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen.
U/jij kunt er zelf dus ook producten achterlaten.
Te denken valt aan: verzorgingsproducten, houdbare voedingsmiddelen, schoonmaakspullen.
De kast is mede mogelijk gemaakt door Praxis ZEIST.

Activiteiten

We hopen u graag te zien bij één van onze ACTIVITEITEN in het Lindenhuis (klik op de foto voor meer informatie), zoals

  • inloop
  • lunch
  • knutselen
  • spelletjes

Huiswerkbegeleiding

Op woensdagmiddagen is er huiswerkbegeleiding voor leerlingen van groep 4 t/m 8 van de basisschool en van klas 1 van de middelbare school. 

Buurttuin

Er is naast het Lindenhuis een buurttuin aangelegd, met (wilde) bloemen, planten, een stukje moestuin en binnenkort een linde! Buurtbewoners en anderen helpen bij aanleg en onderhoud. Wil je ook meedoen? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51977912.
Of loop gewoon even binnen in het Lindenhuis.

  • Jaarverslag 2021 31-03-2022

    Het jaarverslag over 2021 is er! Lees over wat er allemaal gebeurde in dat bijzondere jaar! Met een "klik" op het plaatje of hier wensen we u veel leesplezier!...

Copyright © 2019 Stichting Kerk en Samenleving Zeist - Alle rechten voorbehouden